Hoe ontwikkelt de advocatuur zich vanuit een bedrijfseconomisch perspectief en hoe past uw kantoor daartussen? Voor het eerst is deze vraag onderzocht specifiek voor kleine en middelgrote advocatenkantoren in Nederland. In het Benchmark Advocatuur, uitgevoerd door Wolters Kluwer gaven in totaal 222 advocatenkantoren uit Nederland hun input.


De benchmark geeft u onder andere inzicht in:

  • de uurtarieven van advocatenkantoren uitgesplitst per rechtsgebied en regio
  • de groeiverwachting van advocatenkantoren aangaande personeelsbestand, omzet en winst
  • het geschreven aantal declarabele uren per dag per rechtsgebied
  • het aantal dossiers per fee-earner per jaar
  • de wijze waarop advocatenkantoren het komende jaar willen groeien


Uit nieuwsgierigheid over de prestaties van kleine en middelgrote advocatenkantoren ontstond het idee om een benchmark op te zetten. Dit als tegenhanger van ‘de Stand van de Advocatuur’, welke is toegespitst op grote advocatenkantoren. Kleine en middelgrote advocatenkantoren in Nederland zijn over het algemeen positief gestemd over de markt en diens groeiambities voor het komende jaar.


Wij helpen u, met onze praktijkmanagementsoftware Kleos, graag verder om deze ambities te verwezenlijken.


Kleos is Europees marktleider op het gebied van praktijk en dossierbeheer software. Maar wij helpen u graag verder/met meer dan alleen het bieden van goede functionaliteiten. Zo denken wij met uw kantoor mee over hoe we uw declarabele uren per dag kunnen verhogen door middel van onze rapportages en onze Kleos app. Ook kijken we samen naar hoe uw prestaties zich verhouden tot de beste en gemiddelde cijfers binnen uw rechtsgebied, regio of kantoorgrootte.


Onze accountmanagers en consultants gaan het gesprek graag met u aan.


image