Artificial Intelligence
advocaat van de duivel?

De advocatuur blijft achter in Artificial Intelligence (AI). Ondanks dat de potentie groot is binnen de advocatuur, wordt het te weinig toegepast. Dit is zonde, zeker uit effciency oogpunt. Bij the ROOM verwerken we een contract in 20 minuten, waar de advocaat er vaak 60+ minuten mee bezig is. Daarnaast speelt nauwkeurigheid een grote rol. Uit onderzoek is gebleken dat bij het controleren van contracten Artificial Intelligence 94% scoort op nauwkeurigheid tegenover een gemiddelde van 85% bij de advocaten.*

Bewezen besparingen in M&A

Post-its en markers zijn de advocaat zijn beste vriend, maar in een traject waar deadlines de hoge hand hebben, hebben wij zowel in Sell- als in Buy-side laten zien een waardevolle sparringpartner te zijn. In plaats van wekenlang handmatig due diligence onderzoek uit te voeren, kunnen wij in luttele dagen aantonen waar op contractniveau potentiële risico’s liggen. Waar tijd schaars is, levert dit een besparing van tot wel 60% in advocatenkosten op.


Laat AI in je voordeel werken

Onze software doet het voorwerk en wij screenen alle documenten die jij als input levert. Onze slimme oplossingen beperken zich niet alleen tot de M&A-markt. Denk hierbij aan het in kaart brengen van HR door een analyse van alle arbeidsovereenkomsten. Of binnen real estate, waarin wij in huur portfolio’s onredelijke indexatievoorwaarden in commerciële contracten ontdekken.


Creëer opportunities

Risico’s en kansen worden geanalyseerd en in een handomdraai kunnen wij contracten vergelijken. Overeenkomsten en verschillen uit de contracten worden op een presenteerblaadje aangeboden. We creëren op deze manier ook weer inzicht in oude contracten en hierdoor kun je leren van het verleden en betere beslissingen nemen voor de toekomst. Doordat the ROOM alles in kaart kan brengen, brengen we kennis en inzicht naar een ongekend hoog niveau.


Resultaatgericht

Resultaten zijn razendsnel beschikbaar. The ROOM levert een Fact Book aan met key insights van alle contracten en toont de daarbij behorende clausules. In ons rapport worden ‘standaard’ bevindingen – zoals welke taal gebruikt wordt of welk recht van toepassing is – weergegeven, alsmede alle opvallende en afwijkende bepalingen. Hieronder vallen potentiële risico’s, kansen en eventuele Red Flags. En dat in één oogopslag!


Niet achterblijven als advocaat? Met inzet van AI kun je je als advocaat focussen op de echt belangrijke zaken: hoe je deze nieuwe inzichten, kansen en risico’s in het voordeel van de cliënt kan laten werken. Zie Artificial Intelligence niet als advocaat van de duivel, maar maak er optimaal gebruik van!


* LawGeex, Comparing the Performance of Artifi cial Intelligence to Human Lawyers in the Review of Standard Business

Contracts, February, 2018, te vinden op: www.lawgeeks.com.

Interesse?

Vincent Gaemers – the ROOM

vincent@theroom.nl

+31 (0)20 3053810

image